Prosjekter
Arkiv 2021
Arkiv 2021
  •  
  • © 2023 Stellaris DansTeater. Org. nr. 871405522

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Arkiv 2021

Stellaris DansTeater har som mål å presentere arbeid som gjenspeiler regionen og å utforske temaer vi mener bør være på dagsordenen. Vårt mål for våre produksjoner og samarbeid er å fungere både som en møteplass for kunstnerne som arbeider i forhold til Barentsregionen og å bidra til utviklingen av kunstfeltet både på regionalt og internasjonalt nivå. Det er viktig for Stellaris DansTeater at prosjekter og seminarer / workshops er kunstnerdrevet for å være relevant for faget og kunstfeltet. I 2021 samarbeider vi om forestillinger og ulike prosjekter både for profesjonelle og amatører.


Svaner i stein

Svaner i stein er en visuell vakker og energisk danseforestilling inspirert av helleristninger fra Alta og motivet «To Svaner i stein» som er fra helleristninger utenfor Belamorsk. Forestillingen er et tankesprang fra gammel tid til en mer moderne tid visualisert gjennom flere scenebilder med fakta og fantasi. I et univers av bevegelser og farger, joik og kor skapes et fantasiverden. Svaner i stein - Veidefolket (film) og Fragmenter - utdrag fra Svaner i stein er også i vårt repertoire.

Les mer her.
Stacks Image 47

BET

“BET” - Body Experience Time er et samarbeidsnettverk av europeiske, skandinaviske og baltiske dansekompanier. Gjennom “BET” - Body Experience Time skal vi produsere en danseforestilling som skal presenteres i 5 land. Prosjektet har mottatt 3 åring støtte fra EU Creative Europe.

Les mer her
Stacks Image 253

Dance artists in Barents

Dance artists in Barents er et treårig utviklingsprosjekt initiert av Danseinitiativet fra Luleå (Sverige) med fokus på å styrke samarbeid i Barentsregionen.

I 2020 hadde prosjektet urpremiere på Out of Urgency. Samarbeidet videreføres inn i 2021.

Les mer her
Stacks Image 120

Baltic Meets Barents

27 - 30 JULI I HAMMERFEST

Et møte mellom dansere fra Estland, Latvia, Litauen og Norge. 15-20 dansere og et samarbeid.

Endelig, etter utallige forsøk og utallige avlysninger på grunn av pandemien, forsøker vi igjen. Velkommen!

Les mer her.
Stacks Image 271

Moving Community

Moving Community er et samfunnsengasjert prosjekt som gjennom ulike workshops har som mål å knytte bånd innad i lokalsamfunn. Gjennom ulike workshops stimulerer prosjekter til samtaler, samhold og forståelse av ulike nære tema. Moving Community er et samarbeid mellom stellaris dance nz og Word Spark Applied Theatre (New Zealand).

www.movingcommunity.nz
Stacks Image 155

The Gathering

«The Gathering ONE - Barents Stories» finner sted under Vinterlysfestivalen 8-14 februar 2020. Kunstnerne ønsker å utforske hva Barents er i 2020, for menneskene som bor i regionen? «Målet med prosjektet er å se om vi kanskje kan finne lyder, lukter, og smaker - eller er det noe med måten vi samtaler og kommunisere på?

Les mer her.
Stacks Image 197

Bird (film)

Vi lever i dag i en annerledes verden enn tidligere generasjoner, hvor vi krysser grenser når vi reiser, jobber og ferierer. Årstidene kommer ikke lenger i rekkefølge. Nettene og dagene møtes en teknologiske verden og skaper umiddelbar nærhet. Følelsen av tid og sted er ikke lengre det den var.

Les mer her.
Stacks Image 175


Stacks Image 288

U&I

14 NOVEMBER - UTSATT PGA COVID-19
New Plymouth
New Zealand

Marie Hermo Jensen v/Stellaris DansTeater har premiere på “U&I” 14 november under RESET festival i New Plymouth, New Zealand. Stellaris DansTeater/stellaris dance nz har gått inn som samarbeidspartner på denne forestillingen som danses av TCDC - Taranaki Contemporary Dance Collective.

Les mer her.

Stacks Image 296

Baltic Meets Barents

27 - 30 JULI I HAMMERFEST

Et møte mellom dansere fra Estland, Latvia, Litauen og Norge. 15-20 dansere og et samarbeid.

Endelig, etter utallige forsøk og utallige avlysninger på grunn av pandemien, forsøker vi igjen. Velkommen!

Les mer her.

Stacks Image 304

Svaner i stein

Kortfilmen “Svaner i stein” vises:

14 - 20 juni 2021: International festival of modern choreography «Nord Dance» - Petrozavodsk, Russland
18 - 22 juni - The International Contemporary Dance Festival „Laiks dejot” (Time to Dance) - Riga og Ventspils, Latvia
25 juni - 3 juli: RIFF: R.E.D International Film Festival - Eina, Norge

GRATULERER MED DANSENS DAGER
30 april - 2 mai 2021


I anledningen dansens dager, som feires digitalt i år, presenterer vi teasere til kortfilmen "Svaner i Stein".

———

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet, samt jobbe for å gi dans et bredere publikum. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme. Vi som jobber med Dansens Dager ønsker at feiringen skal tilhøre hele landet og er opptatt av å gi plass til alle, uansett dansesjanger, alder og politisk, kulturell, etnisk eller religiøs tilhørighet. Dansens Dager har i flere år fungert som en møteplass for forskjellige dansemiljøer, grupperinger og enkeltpersoner.

Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 - 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. I Norge døpte vi om arrangementet til Dansens Dager i 2010 siden vi alltid feirer over flere dager.

Danseinformasjonen er nasjonal koordinator av Dansens Dager og samler hvert år alle aktiviteter til et nasjonalt på program. Vi sender også ut nyhetsmail og pressemeldinger, knytter samarbeidspartnere til prosjektet, administrerer Dansens Dagers hjemmeside og SoMe, velger ambassadør og produserer årets dans.

(Tekst fra Danseinformasjonen. Mer informasjon finner du her.)

———