~ I 2020 feirer Stellaris DansTeater 40 år og Solveig Leinan-Hermo 45 år som dansekunstner ~
Stellaris DansTeater
Stellaris DansTeater
  • © 2020 Stellaris DansTeater. Org. nr. 871405522 Kontakt oss 0

Stellaris DansTeater

PROSJEKTBASERTE MEDVIRKENDE


DANSERE

Dimitrii Melnikov er fra Arkhangelsk i Russland og har danset i Stellaris DansTeater i ulike prosjekter siden 2010. Melnikov er pedagog ved Druzhba og leder for dansefestivalen Sianie Arktiki, samt at han jobber som koreograf.

Stacks Image 139
Eivind Linn er oppvokst i Follebu i Gausdal kommune og utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor han gikk ut i 2010 med en Bachelor i moderne og samtidsdans. Etter endt utdanning har Eivind jobbet som frilans danser innen forskjellige prosjekter, blant annet ved Oslo Danse Ensemble (ODE) - Jo Strømgren - Christopher Arouni, PantaRei, Gull Øzger, Tine Erika Aspaas, Andrè Danielsen og Stian Danielsen, Namik mackic.

Stacks Image 137
Ekaterina Nikitina er fra Nikel og har studert ved Statlige Universitet for Kunst og Kultur i St. Petersburg hvor var uteksaminert sommeren 2006. Ekaterina var med i et Amerikansk-Russisk danse prosjekt etter en audition i 2003 . Ekaterina har tidligere vært danseaspirant i Stellaris DansTeater under UngDanser prosjekt 2003-05 og var UngKoreograf i 2006. Hun flyttet til Hammerfest i 2009, og har siden 2003 danset i mange av Stellaris sine produksjoner,

Stacks Image 104
Maya Mi Samuelsen er født og oppvokst på Karlsøy i Troms, her har hun danset i «fjærsteinan» lenger enn hun selv husker. Samuelsen gikk på Skolen for Samtidsdans i Oslo, og ble uteksaminert høsten 2012. Hun jobber ut ifra egne livserfaringer og er kjent for å fremme politiske tematikker som engasjerer henne igjennom sin kunst. mayami.no

Stacks Image 135
Tonje Aas Molnes er utdannet ved Bårdar Danseakademi. Hun har ved endt skolegang jobbet som freelancer med base i Oslo. Hun har blant annet medvirket i produksjoner som "swing that jazz" med Bårdar Danseteater.  "Aida" og "Le Grand Macabre" ved Den Norske Opera og Ballett, og som danser i "Melodi Grand Prix" og "Vi.Alene". Tonje er også aktiv sportsdriller og har flere norgestitler samt deltatt i Europa og Verdensmesterskap. www.tonjeaasmolnes.com


MUSIKERE

Halvdan Nedrejord er komponist og musiker. Han har samarbeidet med Stellaris DansTeater / Solveig Leinan-Hermo siden 1993, med forestillinger som bl.a. Dunongen og Tempusegget, Geidosis, En som Mæ og som komponist i Utsatte Strøk, Rissninger, I Hengende Snøre og Åpen Zone. Halvdan har keyboard og stemme som hovedinstrumenter. Han har samisk og annen etnisk musikk som utgangspunkt i de fleste komposisjonene. Halvdan lager musikk til teaterforestillinger, tv- og videoproduksjoner, radioteater, utstillinger, museer, CD, kor og instrumentensembler og har oppdrag for kirkelige og pedagogiske miljøer osv. Han har reist for andre teater og for Rikskonsertene. Halvdan har også hatt utallige konserter med samisk musikk.

Elin Kåven er en etablert samisk artist og låtskriver– som har fått kallenavnet “Den arktiske alven” for hennes unike sceneuttrykk og dans. I følge flere musikkjournalister har hun skapt en egen sjanger. Selv kaller hun det Arktisk Folk Pop. Elin Kåvens musikk ligger i sfæren av samisk folketro og mytologi knyttet sammen av lydbilder fra både folkehistoriske og moderne instrumenter, sammen med poprock og worldmusikk. Hun har spilt 300 konserter i over 11 land de siste 10 årene, inklusive Tyskland, Sveits, Latvia, Russland, Japan, Venezuela og Aserbajdsjan. Hun har vunnet Samisk Grand Prix, kåret til “Årets Samiske artist 2011» og ble finalist i International Songwriting Competition i USA med kjendisdommere som Ozzy Osbourne og Tori Amos.


KOSTYMEDESIGN

Stacks Image 131
Hilde Skancke Pedersen er født i Hammerfest og bosatt i Kautokeino. Hun er utdannet ved ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo og ved Forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø. Pedersen arbeider som billedkunstner, dramatiker og scenograf/ kostymedesigner. I alle disse sjangrene er hun påvirket av natur, miljø, kultur og omgivelser fra steder hun har bodd og besøkt, men er mest påvirket av livet i Finnmark. Pedersen har arbeidet med scenografi og kostymedesign for scene, TV og film, og har deltatt på scenografiutstilling på Kunstindustrimuseet i Oslo. Hun har arbeidet med Stellaris DansTeater siden tidlig i 1990-årene. Som billedkunstner er hennes hovedverk kunstprosjektet til plenumssal og foajé i Sametinget. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og har deltatt på mange gruppeutstillinger i inn- og utland. Som kurator og innkjøpskonsulent har hun arbeidet med kunst til offentlige rom og til museer. Skuespillet ”Vardøger – Váigasat” (1999) og dramatisering av Laila Stiens roman ”Vekselsang” (2007) ble produsert for scenen av bl.a. Beaivváš Sámi Našunálateáhter. Pedersen har også vært å se på scenen med egen tekst i Stellaris-produksjonen ”Pusterom”. Hun har deltatt i performance med performancegruppen Cabal i Göteborg, Bohuslän og Kautokeino (2014) og med solo-performance i New York våren 2015.


LYSDESIGNER

Stacks Image 133
Torbjørn Thrane Sandnes er basert i Tromsø og har 20 års erfaring i bransjen hvor han har jobbet med vekt på lys- og videodesign de siste 15 årene. Sandnes jobber hovedsakelig innenfor sjangrene musikk og scenekunst, deretter hovedsakelig med turnéproduksjoner. Derfor har han bred erfaring fra produksjoner i inn- og utland. I tillegg til de ovennevnte sjangrene har han designet lyset for flere danseforestillinger, kunstinstallasjoner, teaterstykker og arrangementer. Sandnes gjør også videodesign for flere av prosjektene jeg er involvert i. Han implementerer ofte scenografi og spesialeffekter i den visuelle designen for å skape et større, sømløst og totalinntrykk.


ANDRE MEDVIRKENDE
Stacks Image 144
Anna Karpova kommer fra Nikel i Russland og bor i Hammerfest. Hun har studert ved Fylkest kultur og opplysningsskole i Pskov og Statens kulturhøgskole oppkallt etter N. K. Krupskaja i Leningrad. Anna underviser i klassisk ballett Vaganova systemet. Hun har gjennom flere år vært leder for danseskolen i Nikel, amatør danseensemblet Unison og leder for Show-ballett as. Da hun kom til Norge i 1998 hadde hun sin første stilling ved Hammerfest Kulturskole og var leder for tidligere Danseensemblet Finnmark.