Baltic meets Barents | Stellaris DansTeater
Baltic meets Barents
Baltic meets Barents
  •  
  • © 2023 Stellaris DansTeater. Org. nr. 871405522

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Baltic meets Barents

MINIFESTIVAL "BALTIC MEETS BARENTS"

- et samarbeid mellom
baltiske Fine5 Dance Theatre (Estland), Association PARTY fra Riga (Latvia), Seiko Dance Company (Litauen) og
Stellaris DansTeater fra Hammerfest (Norge)Stacks Image 304MER PROGRAM KOMMER

ONSDAG 28 JULI

Dagtid: STUNT I SENTRUM MED GJESTER OG LOKALE UTØVERE: Oppdatert informasjon på www.facebook.com/stellarisdansteater
kl. 19.00 FORESTILLING, STUDIO I ARKTISK KULTURSENTER: Dior in Moscow (russisk tekst) - Seiko Dance Company

TORSDAG 29 JULI
Dagtid: STUNT I SENTRUM MED GJESTER OG LOKALE UTØVERE: Oppdatert informasjon på www.facebook.com/stellarisdansteater
kl. 19.00 FORESTILLING, STUDIO I ARKTISK KULTURSENTER: Fine5 Dance Theatre, Association PARTY og Stellaris DansTeater

ENTRE: GRATIS (SOMMERGAVE). BEGRENSET ANTALL PUBLIKUMMERE PGA. SMITTEVERNTILTAK.
FØRST TIL MØLLA PRINSIPPET VED OPPMØTE ELLER PÅMELDING TIL solveig@stellaris.no
Det kan forekomme endringer i programmet. Følg med på våre nettsider og på Facebook.


Fragile Beauty med Fine5 Dance Theatre


Stacks Image 429
Med forestillingen "Fragile Beauty" foretar Fine5 Dance Theatre en reise inn i dypere territorium i kropp-sinn, utover de overfladiske lagene av tanke og bevegelse, for å utforske pulseringen av den menneskelige livspulsen i sin skjøre fase. Med retten til å være foranderlig, annerledes og til å hente spesiell skjønnhet fra det.

Ifølge koreografen Tiina Ollesk var inspirasjonskilden å observere en kropp påvirket av Parkinsons: "Ser på moren min, hvordan sinnet hennes fungerer, hvordan kroppen beveger seg og fungerer, la jeg merke til noe veldig veltalende og vakkert ved at hun var annerledes. På dette skjøre stadiet møter ånden og kroppsegenskapene livets visdom og naturligheten, som inspirerte meg som koreograf. Målet med produksjonen er ikke å kopiere eller reprodusere manifestasjonene av Parkinsons på scenen, vi fokuserte på å finne et annet språk i bevegelser.

Det er også viktig for meg at danserne som deltar i produksjonen er personligheter med dypere liv og sceneerfaring. Jeg tror at denne reisen oppmuntrer oss alle til å se at dansekunsten er rik og også kan aksepteres i vår kultur som et seriøst kreativt uttrykksmiddel for en voksen, moden person. "

Denne produksjonen av Fine5 Dance Theatre er for de som legger merke til og stoler på å se på den levende kroppen, tiden i oss og skjørheten ved å være, fordi de mest fantastiske tingene i denne verden er både sterke og veldig skjøre - natur, menneskelige forhold, frihet , menneskekroppen.

Dansere: Helen Reitsnik, Olga Privis, Renee Nõmmik, Simo Kruusement
Kostyme: Kristina Viirpalu-Tudeberg
Musikk: Valentin Siltsenko
Foto: Ksenija Kurs
Støttet av: Eesti Kultuurkapital, Nordic Culture Point (mobilitetsprogram)

Tiina Ollesk er foreleser for samtidskunst ved Tallinn University og
denne produksjonen støttes i rammen av kreativ stipend fra Cultural Endowment (Eesti Kultuurkapital).

Mer informasjon: www.fine5.ee


Dior in Moscow med Seiko Dance Company


Stacks Image 395
Identiteten til en post-sovjetisk kvinne blir analysert i forestillingen, med fokus på forandringer grunnet vestlige opplevelser. Menneskekroppen er tradisjon, kommunikasjon og autentisitet. Den lytter, forteller og gjenforteller historier og danner hver gang identiteten fra sted og tid perspektivet. Hvis vi ser tilbake i tid, ble endringene av kvinnens identitet legitimert ved et sosioøkonomisk skift. De spesifikke og mange roller til en sovjetisk kvinne er i fokus.

Forestillingen er basert på Dr. Anetas Pavlenko "Socioeconomic Conditions and Discursive Construction of Women's Identities in Post-Soviet Countries" (2002), som også skaper en dramaturgisk linje i forestillingen. I forestillingen tar vi for oss spørsmål om kvinnens identitet: Hva slags identitet har en post-sovjetisk kvinne idag? Eksisterer den sovjetiske kvinnens identitet fortsatt i andre og tredje generasjon? Eksisterer fortsatt den post-sovjetiske kvinnens identitet fortsatt under globaliseringen? Og hvis ja - hvordan takler vi det? Vi ser også på den så å si "arven" fra den post-sovjetiske tankegangen i vår generasjon og prøver å søke hvordan det er mulig å fange trekk ved østlig mentalitet i hverdagen.

Forestillingen inneholder russisk tekst.

Ide og konsept: Ingrida Gerbutavičiūtė og Agnija Šeiko
Utøvere: Ingrida Gerbutavičiūtė / Inga Kuznecova-Beleškienė og Agnija Šeiko
Musikk: Antanas Jasen
Scenedesigner: Sigita Šimkūnaitė
Video kunstner: Albena Baeva
Lys designer: Povilas Laurinaitis
Produsent: Goda Giedraitytė
Produksjon: Identity Move

Lengde: 60 min.


Svaner i stein - Veidefolket (film) med Stellaris DansTeater


Stacks Image 420
Som endel av Stellaris DansTeaters 40 års jubileumsforestilling ble kortfilmen "Svaner i stein - Veidefolket" produsert.

"Svaner i stein" er et tankesprang fra gammel til moderne tid visualisert gjennom flere scenebilder. I et univers av bevegelser og farger, joik og film skapes stemninger rundt helleristninger og veidefolk. Les mer om filmen herTogether med Association PARTY


Stacks Image 452
"Sammen" er en duett om modne forhold, om å være sammen, om å være i ett tempo. Hvis vi er sammen, uansett hvor vi skal. Viktig er bare å gå til det ene målet i en fart. Vi utforsker begge deler: bevegelsesbegrep og filosofisk - hva er en hastighet, å være i ett tempo, hvis mennesker er så forskjellige og utvikler seg annerledes.

Dette er veldig fysisk, kroppslig ytelse som er lett justerbar til rommet, med minimum scenografi og tekniske behov, men veldig koreografisk sammensatt. Historien handler selvfølgelig om kjærlighet.

Koreografi: Olga Zitluhina og dansere.

Dansere: Ramona Galkina og Vilnis Birins.

Lengde: 30 min


STUNTS med Olga Zutlahina

"Latvisk koreograf, danser Olga Zitluhina vil representere henne #pijamadancepractice:

Olga presenterer improvisert dans i gatene og kanskje bak vinduer. Performativ dansetrening på sosiale medier. Lansert under pandemien 23. mars 2020 for å holde seg i både fysisk og kreativ form, og fortsatt pågår - hver dag uten helligdager. For koreograf Olga Zitluhina er det også en mulighet til å lære å kommunisere med verden og seg selv gjennom skjermen, å søke etter og finne måter å lære "live" dans eksternt, på skjermen. Ideen, som alt i Olgas liv, kom fra den altomfattende følelsen - "Jeg vil danse" eller "Jeg kan ikke ikke danse". Dans som en livslang praksis, ikke arbeid. "


BAKGRUNN
Stellaris DansTeater har som mål å presentere arbeid som gjenspeiler regionen og å utforske temaer vi mener bør være på dagsordenen. Vårt mål for våre produksjoner og samarbeid er å fungere både som en møteplass for kunstnerne som arbeider i forhold til Barentsregionen og å bidra til utviklingen av kunstfeltet både på lokalt, regionalt og internasjonalt nivå. Det er viktig for Stellaris DansTeater at prosjekter og seminarer / workshops er kunstnerdrevet for å være relevant for faget og kunstfeltet. Derfor tar vi del i prosjektet «Baltic meets Barent»s ved å samarbeide med våre partnere fra de baltiske land.

Nå har vi siden nedstengingen av grensene forsøkt å få i havn vårt prosjekt. Underveis og til vi møtes i slutten av juli i Hammerfest har det vært mange endringer. Vi er glad for endelig kunne invitere til et mindre program av prosjektet. Opprinnelig var også Sverige og Finland med.


ARRANGØRER
Stacks Image 188
Stacks Image 470

SAMARBEIDSPARTNERE
Stacks Image 190
Stacks Image 192
Stacks Image 194
Stacks Image 486

TILSKUDDSPARTNERE

Stacks Image 202
Stacks Image 200
Stacks Image 210
Stacks Image 212

Stacks Image 206
Stacks Image 208